10 ml
Výživový doplnok. Lekármi navrhnutá zmes esenciálnych olejov z vybraných bylín.
100% prírodné kvapky na rýchle utlmenie alergických prejavov ako sú kýchanie, opuchnuté sliznice, svrbenie, alergická nádcha či kašeľ.
Nevhodné pre deti do 3 rokov.
Podľa frekvencie alergických prejavov užívajte pravidelne každý deň počas alergickej sezóny, alebo občasne v prípade alergického záchvatu kvapnutím 2-3 kvapiek priamo pod jazyk.
Upozornenie: výživové doplnky neslúžia ako náhrada vyváženej stravy a nemožno ich zamieňať za lieky.
Skladom
Prírodné kvapky ALERGIA sú zmesou 100% BIO esenciálnych olejov z liečivých bylín. Ručne namiešané podľa receptúry lekárov teamu BENEDICTUS.
Výber liečivých bylín do kvapiek zostavili lekári z teamu BENEDICTUS na základe dlhoročných poznatkov z oblasti prírodnej medicíny, a zároveň na základe lekárskej praxe.
Prírodné kvapky ALERGIA sa môžu užívať pri všetkých formách alergie a to buď samostatne, alebo spolu s liekmi predpísanými alergiológom.
Podľa potreby je možné zmes užívať každodenne počas sezóny, prípadne pri občasnom alergickom záchvate okamžite pomôžu aj podržaním pod jazykom na niekoľko sekúnd a následnom prehltnutí.
Príznaky alergie:
DOBRÝ TIP: Prečítajte si 12 dobrých dôvodov, prečo sa rozhodnúť pre značku BENEDICTUS
Zloženie:
Citrónový olej (oleum citri): olej je získaný z oplodia Citrónovníka pravého
Levanduľový olej (oleum lavandulae): olej je získaný z kvetu Levandule úzkolistej
Mätový olej(oleum menthae piperitae): olej je získaný z vňate Mäty piepornej
Tea tree olej (čajovníkový olej): olej je získaný z listov Čajovníka austrálskeho
Lemongrass olej, tzv.olej z citrónovej trávy-(oleum cymbopogoni): olej je získaný z listov Vôňovca citrónového
Dávkovanie:
Dospelí: 3x denne užiť na lyžičke vody 2 až 3 kvapky. Zapiť pohárom čistej vody alebo čaju. Citlivejším pacientom odporúčame začínať
s 1 až 2 kvapkami 3x denne.
Deti: 3x denne užiť na lyžičke teplej vody alebo čaju 1 kvapku. Zapiť väčším množstvom vody alebo čaju. Deti od 3 do 6 rokov môžu kvapky užívať len po konzultácií s lekárom.
Upozornenie: Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Tehotné a dojčiace ženy môžu užívať výživový doplnok len po porade s lekárom. Nevhodné pre osoby alergické na rastliny uvedené v zložení. Nevhodné pre osoby s ochoreniami obličiek. Uchovávajte mimo dosah a dohľad detí. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Uchovávajte pri teplote do 25 °C, v pôvodnom obale na ochranu pred vlhkosťou. Neužívajte po dátume exspirácie uvedenom na etikete a balení.
DOBRÝ TIP: Prečítajte si zásady bezpečného užívania esenciálnych olejov BENEDICTUS
Alergia je neprimeraná, obranná reakcia imunitného systému ľudského organizmu na látky z vonkajšieho prostredia, ktorú vyvolávajú takzvané alergény. V momente keď sa alergény dostanú do organizmu, fungujú ako spúšťač alergickej reakcie. Telo alergika začne okamžite produkovať protilátky, ktorých úlohou je alergény zneškodniť.
Alergény sú väčšinou látky, ktoré zdravému človeku neškodia. Školská medicína ich delí na 4 skupiny, pričom alergická reakcia je vo všetkých prípadoch sprostredkovaná IgE protilátkami. Jedná sa teda o včasný typ alergickej reakcie, kedy k prejavom dochádza v priebehu pár minút.
Medzi alergické ochorenia patrí astma, alergická nádcha, anafylaxia, alergia na lieky, potraviny a hmyz, ekzémy, žihľavka (urtikária) a angioedém. Spoločným menovateľom je podráždenie tkanív a slizníc, ich prekrvenie, opuch a zvýšená sekrécia žliaz.
Sprievodným znakom alergie sú alergické príznaky, za ktoré je zodpovedný histamín. Histamín sa z organizmu vyplavuje pri alergickej reakcii. Kontakt s alergénom (spúšťačom alergickej reakcie) sa môže prejaviť alergickou nádchou, svrbením očí, nadmerným slzením, sťaženým pískavým dýchaním a kašľom pri inhalačných alergénoch.
V prípade potravinovej alergie dochádza k svrbeniu podnebia, jazyka, tŕpnutiu, opuchu sliznice, čo môže viesť k sťaženému dýchaniu až uduseniu. Rovnako alergia na hmyz môže mať fatálne následky až u polovice populácie.
Medzi tzv. fyzikálne alergie patrí veľmi častá alergia na slnko a o niečo menej sa vyskytujúca alergia na chlad. Alergia na slnko sa prejavuje svrbivými červenými pupencami alebo pľuzgierikmi na tých miestach kože, ktoré boli exponované slnku. Prejavom chladovej alergie je najčastejšie kýchanie a sekrécia z nosa, prípadne aj upchatý nos, no môže sa vyskytnúť aj žihľavka.
Pri potravinovej alergii poznáme aj tzv. oneskorený typ alergickej reakcie, ktorá je sprostredkovaná IgG protilátkami. Pri tomto type sa niekedy hovorí aj o potravinovej intolerancii. Príznaky sa prejavujú s latenciou až 24 - 72 hodín, často vo forme ekzému, môžu sa však prejaviť aj bolesťami kĺbov, šľachových úponov, migrénami, búšením srdca, ale napr. aj psychickými poruchami, ako sú rôzne stavy úzkosti, či depresie. Typické potraviny, pri ktorých vzniká potravinová intolerancia, sú pšenica, mlieko, vajcia, obilninové bielkoviny označované súhrnným názvom lepok (glutén) a GMO sója a kukurica.
Východná medicína (alternatívna) medicína delí alergény na primárne (chronické) a sekundárne. K tým primárnym patrí pšenica, lepok, mlieko, vajcia, sója a kukurica, teda alimentárne alergény, na ktoré sa vyvíja potravinová intolerancia. Tým, že sú súčasťou každodennej stravy, udržiavajú na sliznici tráviaceho traktu nešpecifický chronický zápal, v dôsledku čoho sa spúšťa sa kaskád ďalších zdravotných problémov.
Postupne tak vznikajú ďalšie alergie, napr. alergia na slnko, peľ, perie, lieky, plesne, roztoče, chlpy zvierat atď. Lieky na alergiu, ako sú antihistaminiká a kortikoidy, len potláčajú príznaky alergie. Neriešia samotnú príčinu, prečo alergia vlastne vznikla.
Pravdepodobnosť, že dieťa bude alergik je 30 % ak týmto ochorením trpí aspoň jeden z rodičov. Ak sú alergici obaja rodičia pravdepodobnosť sa zvyšuje na 60 %. Alergia môže prepuknúť kedykoľvek počas života. Počet alergikov neustále stúpa. Kým na začiatku minulého storočia malo alergiu len asi 0,5% Slovákov, v súčasnosti už každý druhý obyvateľ Slovenska trpí na nejakú formu alergie. Dôvodov, prečo došlo k takémuto prudkému rastu, je viacero.
Za posledných sto rokov sa zmenil spôsob, ako sa ľudia stravujú. Z jednoduchej stravy, plnej lokálne dopestovaných surovín, často priamo na vlastnom hospodárstve, sme prešli na atraktívne, no dovážané, spracované a chemicky upravené potraviny plné neznámych aditív. Vedci sa prikláňajú k teórii, že toto moderné zloženie jedálnička zmenilo mikrobióm našich čriev a tak pozmenilo naše imunitné reakcie na potenciálne alergény v našom okolí.
Zmes BENEDICTUS-ALERGIA tvoria 100% organické esenciálne oleje, ručne namiešané podľa receptúry lekárov teamu BENEDICTUS.
Zmes neobsahuje alkohol, cukor, konzervanty, ani žiadne iné prídavné látky.
Citrónový olej (oleum citri): olej je získaný z oplodia Citrónovníka pravého
Levanduľový olej (oleum lavandulae): olej je získaný z kvetu Levandule úzkolistej
Mätový olej(oleum menthae piperitae): olej je získaný z vňate Mäty piepornej
Tea tree olej (čajovníkový olej): olej je získaný z listov Čajovníka austrálskeho
Lemongrass olej, tzv.olej z citrónovej trávy-(oleum cymbopogoni): olej je získaný z listov Vôňovca citrónového
Dospelí: 3x denne užiť na lyžičke vody 2 až 3 kvapky. Zapiť pohárom čistej vody alebo čaju. Citlivejším pacientom odporúčame začínať
s 1 až 2 kvapkami 3x denne.
Deti: 3x denne užiť na lyžičke teplej vody alebo čaju 1 kvapku. Zapiť väčším množstvom vody alebo čaju. Deti od 3 do 6 rokov môžu kvapky užívať len po konzultácií s lekárom.
Dĺžka užívania:
Akútne užitie: 3-4 kvapky na lyžicu vody nechať pôsobiť v ústach.
Dlhodobé užívanie: 3x 2-3 kvapky denne počas sezóny, začať užívať ešte pred sezónou.
Upozornenie: Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Tehotné a dojčiace ženy môžu užívať výživový doplnok len po porade s lekárom. Nevhodné pre osoby alergické na rastliny uvedené v zložení. Nevhodné pre osoby s ochoreniami obličiek. Uchovávajte mimo dosah a dohľad detí. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Uchovávajte pri teplote do 25 °C, v pôvodnom obale na ochranu pred vlhkosťou. Neužívajte po dátume exspirácie uvedenom na etikete a balení.
DOBRÝ TIP: Prečítajte si zásady bezpečného užívania esenciálnych olejov BENEDICTUS
Alergia je neprimeraná, obranná reakcia imunitného systému ľudského organizmu na látky z vonkajšieho prostredia, ktorú vyvolávajú takzvané alergény. V momente keď sa alergény dostanú do organizmu, fungujú ako spúšťač alergickej reakcie. Telo alergika začne okamžite produkovať protilátky, ktorých úlohou je alergény zneškodniť.
Alergény sú väčšinou látky, ktoré zdravému človeku neškodia. Školská medicína ich delí na 4 skupiny, pričom alergická reakcia je vo všetkých prípadoch sprostredkovaná IgE protilátkami. Jedná sa teda o včasný typ alergickej reakcie, kedy k prejavom dochádza v priebehu pár minút.
Medzi alergické ochorenia patrí astma, alergická nádcha, anafylaxia, alergia na lieky, potraviny a hmyz, ekzémy, žihľavka (urtikária) a angioedém. Spoločným menovateľom je podráždenie tkanív a slizníc, ich prekrvenie, opuch a zvýšená sekrécia žliaz.
Sprievodným znakom alergie sú alergické príznaky, za ktoré je zodpovedný histamín. Histamín sa z organizmu vyplavuje pri alergickej reakcii. Kontakt s alergénom (spúšťačom alergickej reakcie) sa môže prejaviť alergickou nádchou, svrbením očí, nadmerným slzením, sťaženým pískavým dýchaním a kašľom pri inhalačných alergénoch.
V prípade potravinovej alergie dochádza k svrbeniu podnebia, jazyka, tŕpnutiu, opuchu sliznice, čo môže viesť k sťaženému dýchaniu až uduseniu. Rovnako alergia na hmyz môže mať fatálne následky až u polovice populácie.
Medzi tzv. fyzikálne alergie patrí veľmi častá alergia na slnko a o niečo menej sa vyskytujúca alergia na chlad. Alergia na slnko sa prejavuje svrbivými červenými pupencami alebo pľuzgierikmi na tých miestach kože, ktoré boli exponované slnku. Prejavom chladovej alergie je najčastejšie kýchanie a sekrécia z nosa, prípadne aj upchatý nos, no môže sa vyskytnúť aj žihľavka.
Pri potravinovej alergii poznáme aj tzv. oneskorený typ alergickej reakcie, ktorá je sprostredkovaná IgG protilátkami. Pri tomto type sa niekedy hovorí aj o potravinovej intolerancii. Príznaky sa prejavujú s latenciou až 24 - 72 hodín, často vo forme ekzému, môžu sa však prejaviť aj bolesťami kĺbov, šľachových úponov, migrénami, búšením srdca, ale napr. aj psychickými poruchami, ako sú rôzne stavy úzkosti, či depresie. Typické potraviny, pri ktorých vzniká potravinová intolerancia, sú pšenica, mlieko, vajcia, obilninové bielkoviny označované súhrnným názvom lepok (glutén) a GMO sója a kukurica.
Východná medicína (alternatívna) medicína delí alergény na primárne (chronické) a sekundárne. K tým primárnym patrí pšenica, lepok, mlieko, vajcia, sója a kukurica, teda alimentárne alergény, na ktoré sa vyvíja potravinová intolerancia. Tým, že sú súčasťou každodennej stravy, udržiavajú na sliznici tráviaceho traktu nešpecifický chronický zápal, v dôsledku čoho sa spúšťa sa kaskád ďalších zdravotných problémov.
Postupne tak vznikajú ďalšie alergie, napr. alergia na slnko, peľ, perie, lieky, plesne, roztoče, chlpy zvierat atď. Lieky na alergiu, ako sú antihistaminiká a kortikoidy, len potláčajú príznaky alergie. Neriešia samotnú príčinu, prečo alergia vlastne vznikla.
Pravdepodobnosť, že dieťa bude alergik je 30 % ak týmto ochorením trpí aspoň jeden z rodičov. Ak sú alergici obaja rodičia pravdepodobnosť sa zvyšuje na 60 %. Alergia môže prepuknúť kedykoľvek počas života. Počet alergikov neustále stúpa. Kým na začiatku minulého storočia malo alergiu len asi 0,5% Slovákov, v súčasnosti už každý druhý obyvateľ Slovenska trpí na nejakú formu alergie. Dôvodov, prečo došlo k takémuto prudkému rastu, je viacero.
Za posledných sto rokov sa zmenil spôsob, ako sa ľudia stravujú. Z jednoduchej stravy, plnej lokálne dopestovaných surovín, často priamo na vlastnom hospodárstve, sme prešli na atraktívne, no dovážané, spracované a chemicky upravené potraviny plné neznámych aditív. Vedci sa prikláňajú k teórii, že toto moderné zloženie jedálnička zmenilo mikrobióm našich čriev a tak pozmenilo naše imunitné reakcie na potenciálne alergény v našom okolí.